Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


„Serbia nu va adera niciodată la NATO”, anunță președintele țării

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 martie 2024 Etichete: , ,

În timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor intervenției NATO din Serbia din 1999 de duminică, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că țara sa nu va adera „niciodată” la Alianța Nord-Atlantică. El a menționat posibilitatea admiterii Kosovo, pe care Serbia îl consideră parte a teritoriului său, în adunarea parlamentară a NATO.

Aleksandar Vučić a declarat că Serbia nu va adera niciodată la NATO şi că îşi va apăra şi proteja neutralitatea militară. Acesta a adăugat că atunci când Kosovo va fi admis în Consiliul Europei, Serbia va avea un răspuns pentru aceasta.

„Mulţumim – acum ştim că noi nu vom adera niciodată la NATO şi că ne vom apăra şi proteja neutralitatea noastră militară. Iar când îi veţi admite (pe Kosovo – n. red.) în Consiliul Europei, noi vom avea şi pentru asta un răspuns. S-a zis cu minciunile voastre, sancţiuni împotriva Pristinei şi toate celelalte. Lor le-aţi dat totul şi în schimb aţi pedepsit Serbia pe măsură”, a declarat Vucici la Prokuplje, în sudul Serbiei, într-un mesaj pentru ceea ce el a numit „falşii prieteni” ai Serbiei, conform agenției sârbe Tanjug, citată de Agerpres.

„Ei nu ne pot lua dreptul de a trăi pentru ţara noastră şi de a iubi libertatea mai presus de orice”, a spus el. Liderul de la Belgrad a mai spus că Serbia „nu va accepta niciodată ca provincia Kosovo să fie separată de ea” și că „va lupta cu tot ce are la dispoziție pentru a-și păstra teritoriul”.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW