Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Senatul va trimite la Parchetul General documentele referitoare la mandatul lui Ovidiu Marciu, senatorul PSD declarat incompatibil

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 10 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Senatul va trimite către Parchetul General copii ale unor documente referitoare la cuantumul lunar al sumelor nete încasate de senatorul Ovidiu Marciu, de la data validării mandatului de senator şi până în prezent. Ovidiu Marciu a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a instanței.

„Solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind comunicarea cuantumului lunar al sumelor nete încasate de senator Ovidiu Marciu, de la data validării mandatului de senator şi până în prezent, precum şi comunicarea componenţei nominale a Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări în perioada martie 2017 până în prezent”, se arată în ordine de zi a Biroului permanent.

Potrivit lui Titus Corlățean, președintele interimar al Senatului, au fost înregistrate 2 solicitări venite de la Ministerul Public. Acestea îi vizează pe senatorul PSD Ovidiu Marciu și pe Akos Mora, fost senator PNL

„Sunt două solicitări venite de la Ministerul Public, iar la propunerea membrilor din Biroul permanent, având în vedere că sunt date cu caracter public, unele dintre ele fiind disponibile direct de pe site-ul Senatului, s-a decis ca Secretariatul general al Senatului să transmită aceste documente solicitate. Sunt date cu caracter public care vor fi transmise de Secretariatul general al Senatului”, a declarat, luni, Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului.

Context

Procurorii de la Parchetul General verifică situația senatorului Cristian Marciu, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă, din martie 2015, a instanței. Anchetatorii trebuie să stabilească de ce acesta și-a păstrat funcția din Parlament, în ciuda verdictului Înaltei Curți.

Potrivit legii, Marciu trebuia să-și piardă funcția de senator și oricare altă funcție publică pe care o deținea, pierzându-și și dreptul să mai ocupe un astfel de post vreme de 3 ani.

La doi ani după decizia Înaltei Curți, în martie 2017, Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut Senatului, la vremea aceea condus de Călin Popescu-Tăriceanu, să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu, lucru care nu s-a întâmplat. Tăriceanu a susținut, de curând, ca sesizarea ANI a fost trimisă Comisiei Juridice și că nu a venit un răspuns până și-a încheiat el mandatul.

Ovidiu Marciu este senator PSD din 11 decembrie 2016.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW