Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Senatul s-a opus desființării Institutului Revoluţiei Române, condus de Ion Iliescu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind desființarea Institutului Revoluției Române, condus de Ion Iliescu și din care mai fac parte Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, a fost respinsă definitiv de Senat.

În favoarea respingerii ordonanţei au votat 76 de senatori, 44 „împotrivă” şi 11 s-au abţinut.

Motivele pentru care Guvernul și-a dorit desființarea Institutului Revoluției Române au fost legate de faptul că instituția nu a avut relevanță științifică, fiind considerată o „platformă politică”.

„Având în vedere că activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, de la înființarea să până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului României.

În condițiile în care, încă de la constituirea să, prin Legea nr. 556 din 7 decembrie 2004, instituția a reprezentat o platforma politică iar în pofida enunțării veniturilor proprii ca sursă de finanțe, încă de la început activitatea instituției a fost finanțată de la bugetul de stat aproape în totalitate”, arată Guvernul.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW