Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Senatul american a dat aviz pentru Adrian Zuckerman, noul ambasadorul SUA în România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti.

„Domnul Adrian Zuckerman, din New Jersey, va fi ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România”, se arată pe site-ul instituției.

Președintele Donald Trump l-a nominalizat, la sfârşitul lunii iulie 2018, pe Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al SUA în România.

Înlocuitorul lui Hans Klemm este născut în România şi a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia, la vârsta de 10 ani. El a fost propus încă de vara trecută, dar procesul de validare a fost greoi. Casa Albă a trebuit să retrimită nominalizarea lui Adrian Zuckerman noului Senat, format după alegerile din toamnă.

Acesta este de profesie avocat și a ocupat în trecut funcția de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Numirea sa, amânată din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

Numirea în funcția de ambasador SUA în România a lui Adrian Zuckerman, a fost amânată de către Comisia de Politică Externă a Senatului Statelor Unite, pe fondul unor acuzații de hărțuire sexuală.

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată, în 2008, fiind acuzat de către secretara de la firma sa de avocatură, Jamie Ferrauiola, că ar fi hărțuit-o sexual.

Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a cerut la Casa Albă verificări suplimentare pentru Zuckerman.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW