Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Senatul a respins legea privind autonomia „Ținutului Secuiesc”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Senatul, întrunit într-o ședință de urgență, a respins miercuri legea privind autonomia „Ținutului Secuiesc”, adoptată anterior tacit de Camera Deputaților.

S-au înregistrat 126 de voturi împotriva inițiativei și 9 voturi – pentru (UDMR).

Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat categoric împotriva proiectului de autonomie maghiară și atacat în termeni duri Partidul Social Democrat pe motiv ar ajuta UDMR să treacă legea prin Parlament.

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie Ținutul Secuiesc, este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de COVID-19, ne luptăm pentru viețile românilor, ca să scăpăm de această pandemie, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor.

Eu nu pot, Ciolacu. Oare ce v-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înțelegeri?

Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică pesedistă. De aceea se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâre de PSD”, a declarat Klaus Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat tacit, fără dezbatere, proiectul de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc, inițiativă legislativă depusă de deputații UDMR înainte de Crăciun. Propunerea va intra în dezbaterea senatorilor, care sunt for decizional în cazul acesta.

Știre în curs de actulizare

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW