Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Senatul a adoptat amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: ,

 Senatorii au decis, miercuri, în unanimitate amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani. Legea ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2020.

Așadar, urmare a amânării cu doi ani, legea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Comisia Juridică a Senatului a decis, marți, prorogarea termenului referitor la intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022.

Tot ieri s-a decis și prorograrea termenului de la care numărul judecătorilor în completurile inferioare va creşte de la doi la trei, pentru 1 ianuarie 2021.

Guvernul își asumă răspunderea pentru modificarea legilor justiției

Guvernul a anunțat, marți, că își va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul de modificare a legilor justiției, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020.

„Având în vedere disfuncționalitățile grave care ar urma să aibă loc în actul de justiție, Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru prorograrea acestor termene și urmează să-și asume răspunderea în Parlament pentru adoptarea acestuia în regim de urgență„, a declarat Ionel Dancă.

Este vorba despre proiectul de modificare a legilor justiției în sensul amânării pensionării anticipate a magistraților, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, creșterea vechimii pentru accederea la institutul național de magistratură a magistraților, de la doi la patru ani și despre situațiile completelor de judecată formate din 3 magistrați la instanțele de apel. Această prevedere urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW