Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


UPDATE: Comisia Juridică a propus neînceperea urmăririi penale a senatorului PSD Florian Bodog/DNA îl acuză de abuz în serviciu și fals intelectual

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , ,

UPDATE

Comisia Juridică a Senatului a decis, marți, cu 5 voturi pentru, două voturi împotrivă și două abțineri să propună plenului Senatului neînceperea urmăririi penale a fostului ministru PSD, Florian Bodog. DNA îl acuză pe Bodog de abuz în serviciu și fals intelectual pentru că, pe vremea când era Ministru al Sănătății a angajat un consilier care, deși era plătit, nu a trecut pe la locul de muncă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Senatorul PSD, Florian Bodog, va fi audiat, marți, la Comisia Juridică a Senatului. Bodog trebuie să depună un punct de vedere în legătură cu solicitarea DNA de începere a urmăririi penale. Acesta este suspectat de fapte de corupție în legătură cu angajarea unui consilier care, deși era plătit, nu s-a prezentat la locul de muncă.  Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Abia după ce Comisia Juridică va exprima un punct de vedere, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale va fi votată în plenul Senatului.

Acuzațiile DNA la adresa senatorului Florian Bodog

Procurorii spun că, în calitate de ministru, ar fi făcut demersuri pentru ca un consilier să îşi încaseze salariul pe 1 an fără a se prezenta la serviciu.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide”, se precizează în comunicatul DNA.

Florian Bodog a fost ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW