Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Senatorul Daniel Fenechiu, despre actul adițional încheiat în coaliție: Nu prevede dreptul de veto când un ministru e demis

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2021

Senatorul PNL Daniel Fenechiu susține că protocolul semnat, marți seară, de liderii coaliției de guvernare nu prevede un drept de veto al unei formațiuni ce poate fi exercitat împotriva deciziei premierului de a demite un ministru, ci doar necesitatea unui dialog.  

„Semnarea actului adițional a fost extrem de previzibilă, pentru că din păcate, la noi, în momentul când apare o problemă de orice gen, temperatura situației uneori duce lucrurile în situații din care e foarte greu să le mai scoți în condiții normale. (…) În protocol nu este consacrat dreptul la veto, ci este consacrată o procedură care prevede informare și dialog. Motivul pentru care se solicită premierului un raport privind cauzele intervenirii măsurii respective punitive este tocmai acela ca ambele părți, atât premierul, cât și partidul din care provine ministrul, să aibă un temei justificativ, pe undeva în interiorul formațiunii politice respective și premierul pentru opinia publică”, a declarat Daniel Fenechiu la RFI.

Liderii coaliției de guvernare PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns, marți, la un acord în privința rezolvării crizei politice declanșate de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății. Aceștia au convenit asupra unui act adițional la acordul de guvernare în care se stipulează că premierul nu poate demite un ministru înainte ca acest lucru să fie dezbătut în ședința coaliției.

CITEȘTE ȘI: Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns la un acord pentru rezolvarea crizei politice: Demiterea unui ministru se va face de premier doar după o dezbatere în coaliție

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW