Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Senatoarea Șoșoacă a fost din nou la Ambasada Rusiei

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 noiembrie 2023

În timp ce zeci sau chiar sute de oameni nevinovați sunt uciși zilnic în Ucraina de Armata rusă, Diana Șoșoacă, senator al României, a participat din nou la un eveniment găzduit de Ambasada Federației Ruse.

Nu este pentru prima dată când Șoșoacă ajunge la Ambasada Rusiei. În mai 2022, la două luni de la declanșarea invaziei în Ucraina, un grup format din șase parlamentari, printre care și senatoarea aleasă pe listele AUR, s-au întâlnit cu ambasadorului rus, Valerii Kuzmin, sub pretextul înmânării unei așa-numite scrisori în care cereau „negocieri diplomatice”.

Șoșoacă a participat și alte trei recepții la Ambasadă:

  • noiembrie 2022 – Ziua Unității Naționale a Federației Ruse
  • februarie 2023 – Ziua Diplomatului Rus
  • mai 2023 – Ziua Victoriei.

Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care vrea ca România să ocupe teritorii din Ucraina

Șoșoacă a vrut să ducă propaganda rusă la un nou nivel, unul legislativ. După ce de în ultimii ani a susținut aproape fără întrerupere toate narațiunile false generate de Kremlin, senatoarea a inițiat un proiect de lege care prevede, nici mai mult nici mai puțin, decât anexarea fostelor teritorii românești aflate acum în componența Ucrainei, dar și denunțarea tratatului de bună vecinătate cu țara de vecină, încheiat în 1997, prin care România recunoaște noile realități teritoriale.

În expunerea de motive, atașată proiectului de act normativ, Șoșoacă susține că Ucraina ar trebui să cedeze României teritoriile amintite în virtutea ajutorului pe care țara noastră îl acordă. Evident, acest lucru s-ar traduce printr-o declarație de război.

Narațiunea falsă în care teritoriul Ucrainei este dezmembrat și împărțit de statele vecine nu este nouă, fiind promovată de Kremlin pentru a submina sprijinul pentru țara vecină.

În iulie 2022, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său de Telegram o hartă care arată Ucraina dezmembrată, teritoriile fiind împărțite de Federația Rusă, Polonia, Ungaria și România.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW