Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Senat: se votează modificarea legislației electorale pentru diaspora – extinderea votului la trei zile și prelungirea programului de votare după ora 21

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 iulie 2019 Etichete: , ,

Proiectul de lege pentru extinderea votului la trei zile în Diaspora va fi azi în dezbatere la Senat. Având în vedere că toate partidele s-au înțeles asupra conținutului, nu sunt așteptate surprize iar proiectul va fi votat, urmând să treacă miercuri și de Camera Deputaților, care este cameră decizională. 

„După amiază acest proiect va intra la aprobare şi va fi trimis la Cameră, unde sperăm că va fi votat în plenul de miercuri. Azi (luni-n.red.) vom avea plen, mâine lucru în comisii, şi miercuri din nou şedinţă de plen. Sunt şi alte lucruri care ne ocupă ordinea de zi, dar vrem ca în această sesiune extroardinară să facem paşi esenţial”, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Comisia specială comună pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, joi, au mai fost aprobate și alte modificări: alegătorii români din Diaspora, care se vor afla la rând sau în secţia de vot la ora 21.00, când se închid secţiile,  îşi vor putea exercita dreptul la vot.

Totodată, în cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secţii de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate.

Toate aceste modificări au fost cerute de opoziție dar și de președintele Klaus Iohannis, după problemele apărute la votul din 26 mai, când mii de români din diaspora nu au reușit să voteze.

Foto: cvlpress.ro

 

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW