Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Senat: Părinții vor primi zile libere în cazul în care cursurile copiilor vor fi suspendate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege privind acordarea unor zile libere pentru părinți, în cazul în care cursurile copiilor vor fi suspendate. Proiectul urmează să primească votul Camerei Deputaților.

Proiectul de lege care aprobă ordonanța de urgență a Guvernului 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, a fost adoptat, luni, de Senat, potrivit news.ro.

Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, şi având în vedere hotărârile comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, respectiv Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti”, conform ordonanţei de urgenţă a Guvernului.

Zilele libere plătite vor fi acordate angajaților din sectorul public și privat, pe toată perioada de suspendare a cursurilor.

Indemnizația pentru fiecare zi liberă va fi acordată în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Proiectul a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, fiind înregistrat în procedură de urgență în Parlament, iar Camera Deputaților urmează să-l voteze ca for decizional.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW