Friday, May 14, 2021
Jurnalism corect


Senat: Modificări ale programului „Prima casă”. Vor putea lua credit garantat de stat doar familiile cu venituri mai mici de 7.000 de lei

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 septembrie 2019 Etichete: , ,

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege care aduce modificări semnificative programului „Prima casă”. Odată intrat în vigoare, acesta se va numi „O casă, o familie” și va avea caracter social. Proiectul, inițiat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a trecut cu 72 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

Astfel, conform proiectului, vor putea să achiziționeze o casă cu credit garantat de stat doar persoanele sau familiile ale căror venituri nete lunare nu depășesc 4.500 de lei. Pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, limita veniturilor este de 7.000 de lei.

„La dată solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 de lei. Pentru Familiile cu unul sau mai mulți copii veniturile nete lunare ale familiei nu pot fi mai mari de 7.000 de lei.

Menținerea avansului de 5% din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție al locuinței este de maximum 70.000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR, valabil la dată încheierii contractului de vânzare cumpărare, iar valoarea finanțării garantate eset de maximum 66.500 de euro echivalent în lei”, se precizează în proiectul adoptat astăzi de Senat.

Proiectul depus de ministrul Finanțelor urmează să între la Camera Deputaților, care e for decizional.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW