Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Seghei Lavrov: În Republica Moldova se încearcă interzicerea a tot ceea ce e rusesc / Replica președintelui Maia Sandu

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 24 iunie 2022

Președintele Maia Sandu i-a răspuns vineri, 24 iunie, ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a catalogat adoptarea Legii pentru combaterea dezinformării drept „o decizie tristă” și a transmis că în Republica Moldova se încearcă „interzicerea a tot ce e rusesc”.

„Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului, a Președinției țării noastre și a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru şi îl vom face în continuare pentru ca să asigurăm un spaţiu informaţional obiectiv, pentru ca cetăţenii noştri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informaţie obiectivă şi nu de la propagandă şi surse false”, a declarat Maia Sandu, citată de Deschide.Md.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat marți, 2 iunie, un proiect legislativ pentru combaterea dezinformării, ce prevede, printre altele, interzicerea transmiterii de emisiuni de știri preluate din Federația Rusă. Actul normativ a fost promulgat de președintele Maia Sandu în cursul acestei săptămâni.

În acest sens, ministrul rus de Externe a acuzat autoritățile din Republica Moldova că, la fel ca cele din Ucraina, încearcă să interzică „tot ceea ce este rusesc”.

Din păcate, acum în Republica Moldova se încearcă același lucru (n.r. ca în Ucraina), interzicerea a tot ceea ce este rusesc. Președintele (n.r. Maia Sandu) a semnat o lege ce atestă că nu vor mai fi știri din Rusia în Moldova. Este trist”, a spus, joi, Lavrov, în cadrul unui interviu acordat televiziunii naționale de știri din Belarus și citat de TASS.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW