Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Șeful Statului Major al armatei americane: Potențialul unui conflict între superputeri e în creștere

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 mai 2022

Secretarul american al Apărării Lloyd J. Austin III și generalul Mark Milley, șeful de stat major al armatei SUA, au precizat că rachetele hipersonice, dar și dezvoltarea de noi sisteme defensive împotriva acestor arme, reprezintă noile priorități ale armatei americane. Declarațiile au fostt făcute într-o comisie a Senatului în care a fost dezbătută strategia Departamentului Apărării și bugetul necesar acesteia.

„Amenințările sunt reale. Ne confruntăm acum cu două puteri globale, China și Rusia, fiecare cu capacități militare semnificative, ambele având intenția de a schimba în mod fundamental ordinea actuală internațională.

Trăim într-o lume din ce în ce mai instabilă, iar potențialul unui conflict internațional semnificativ între marile puteri este în creștere, nu în scădere”, a precizat generalul Mark Milley.

La rândul său, secretarul american al Apărării a precizat că „ne concentrăm în continuare pe trei priorități cheie la Departamentul Apărării: Apărarea națiunii, siguranța cetățenilor și succesul prin muncă în echipă”.

„Cererea noastră de buget ne ajută să îndeplinim fiecare dintre aceste priorități”, a punctat Austin.

Potrivit acestuia, bugetul propune alocarea a 56 de miliarde de dolari pentru puterea aeriană, peste 40 de miliarde de dolari pentru puterea maritimă – inclusiv nouă noi nave pentru forțele de luptă – și „aproape 13 miliarde de dolari pentru a sprijini și moderniza forțele noastre de luptă pe uscat”.

Într-o perioadă în care liderii ruși amenință cu ușurință cu atacuri nucleare, cererea de buget „finanțează, de asemenea, modernizarea așa numitei triade nucleare, pentru a ne asigura că menținem o descurajare strategică sigură, securizată și eficientă”, a adăugat oficialul american.

Dar secretarul a subliniat în repetate rânduri că niciuna dintre aceste capacități nu înseamnă nimic fără oamenii instruiți și motivați care să și folosească echipamentele. Astfel, el a cerut o creștere salarială de 4,6% pentru personalul militar și civil.

Foto: Facebook/ Newsmax

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW