Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Șeful Statului Major al Apărării admite că resturile de dronă de la Plauru au fost găsite încă de marți

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, a declarat joi, 7 septembrie, la Antena 3 CNN, că a aflat despre resturile de dronă găsite pe teritoriul României încă de marți. Tot marți, președintele Klaus Iohannis negase categoric într-o conferință de presă cu premierul din Luxemburg că România a fost lovită de vreo dronă. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut existența resturilor de dronă abia miercuri.

„Am primit informația pe telefonul mobil la puțin timp după ce s-a terminat conferința de presă a președintelui României în Cincu. Am participat marți în Cincu la activitățile prilejuite de vizita primului-ministru luxemburghez. Deci am primit aceste informații la câteva minute după ce s-a terminat acea conferință de presă”, a spus șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Iniţial, o informație în acest sens a fost anunțată de autoritățile ucrainene, în dimineața zilei de luni, 4 septembrie, însă a fost negată vehement la București, inclusiv de președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării. Și ministrul de Externe, Luminița Odobescu, cât și premierul Marcel Ciolacu s-au grăbit să dezmintă incidentul.

Ministrul Apărări, Angel Tîlvăr, a admis existența dronei pe teritoriul României abia într-o declarație de miercuri, 6 septembrie.

Dan Petrescu a mai explicat că cercetările la fața locului au început de luni.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW