Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Șeful PSD, Marcel Ciolacu, scapă de audiere în dosarul lui Valeriu Zgonea. Decizia Curții de Apel București

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 1 aprilie 2021 Etichete: ,

Curtea de Apel București a respins solicitarea fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, de audiere a liderui PSD, Marcel Ciolacu, în dosarul în care Zgonea este judecat pentru trafic de influență.

Respinge cererea inculpatului de reaudiere a celorlalţi martori audiaţi în etapa cercetării judecătoreşti desfăşurată cu ocazia judecăţii în fond, precum şi a martorilor Ion Marcel Ciolacu şi Popescu Bogdan Ioan, întrucât se apreciază că pentru dovedirea elementului de fapt care constituie obiectul probei au fost administrate suficiente mijloace de probă”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Următorul termen în proces a fost stabilit pentru data de 21 aprilie 2021.

Acuzațiile DNA

În februarie anul trecut, Tribunalul București l-a condamnat pe Zgonea la trei ani de închisoare cu executare. Tot atunci, judecătorii au dispus și menținerea măsurii asiguratorii până la concurența sumei de 62.143 lei.

În ianuare 2018, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Zgonea este acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici. Zgonea a negat acuzațiile.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW