Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Şeful Poliţiei Dej, schimbat din funcţie/ În aprilie, polițistul a fost surprins la petreceri private în timpul restricțiilor impuse de autorități

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: ,

Șeful Poliției municipiului Dej, Alin Câpean, a fost schimbat din funcție fiindcă ar fi încălcat codul de etică și deontologie profesională, dar și aspecte legate de îndatoririle profesionale.

„Urmare a cercetării disciplinare a unui ofiţer din cadrul Poliţiei municipiului Dej, a fost dispusă sancţionarea disciplinară a acestuia cu măsura «trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut», conform art.58, lit.d, din Legea 360/2002 privind sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate poliţiştilor”, a transmis IPJ Cluj.

Sancţiunea disciplinară a fost dispusă, miercuri, prin dispoziţia şefului Inspectoratului.

Conform Poliției din Cluj, în cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că polițistul a încălcat norme ale Codului de etică şi deontologie profesională, precum şi aspecte ce ţin de îndatoririle profesionale ale poliţistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului.

Context

Mai multe fotografii în care apar șefi ai Poliției Dej alături de mai multe persoane, la o petrecere la o cabană, au fost postate pe rețelele de socializare în aprilie în perioada restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a anunțat că a declanșat o anchetă internă pentru a stabili contextul faptelor.

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a declanșat o anchetă internă după ce pe site-urile de socializare au fost postate mai multe fotografii în care apar șefi ai Poliției Dej alături de mai multe persoane, la o petrecere la o cabană, deși ne aflăm în perioada stării de urgență și trebuie să respectăm măsurile impuse în Ordonanțele militare.

În imagini apar șefi al Poliției Dej alături de mai multe persoane, pe 12 aprilie, la o petrecere privată, în ciuda restricțiilor impuse la nivel național.

Potrivit presei locale, este vorba despre șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean. Între timp, fotografia postată pe Facebook de către numitul „Roni Roni”, la a cărui cabană s-ar fi ținut petrecerea, a fost ștearsă de pe Facebook. Apoi au apărut comentarii conform cărora ar fi fost făcute anul trecut.

”În urma imaginilor și a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora un polițist cu funcție de conducere ar fi participat la un eveniment împreună cu mai multe persoane, aspect care contravine prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgență, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea unor verificări pe linie internă, pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj, conform Digi24.ro.

Contactat de Someșeanul.ro pentru a obține un punct de vedere în acest caz, Alin Câmpean, şeful Poliţiei municipiului Dej, s-a ferit să facă declarații, rezumându-se la a spune că este o cercetare dispusă de IPJ Cluj.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW