Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


Șeful Poliției Câmpia Turzii scapă de dosar penal. Cu ce alcoolemie a fost prins la volan

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Potrivit unui comunicat IPJ Cluj transmis, vineri, în urma rezultatelor de laborator s-a stabilit că șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean conducea cu o îmbibație alcoolică de sub 0,80 mg/l. Acesta a fost oprit în trafic și pentru că mirosea a alcool,  polițiștii au cerut să fie testat etilotest, însă a refuzat.

Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională. De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia”, a transmis IPJ Cluj.

Șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, a fost oprit de polițiștii rutieri în trafic și pentru că mirosea a alcool, oamenii legii i-au cerut să fie testat. Fiindcă a refuzat testarea, IPJ Cluj a început cercetarea disciplinară a acestuia.

Polițistul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/ inexistenței alcoolemiei în sânge.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW