Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful Pentagonului, spitalizat pentru „simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară” / Lloyd Austin și-a transferat atribuțiile

By news.ro , in Stirile zilei , at 12 februarie 2024 Etichete:

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost transportat duminică la un spital din Washington D.C. pentru tratarea unor „simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.

„În cursul zilei de astăzi (duminică), secretarul Apărării, Lloyd J. Austin III, a fost transportat de echipa sa de securitate la Centrul medical militar național Walter Reed pentru a fi consultat pentru simptome care sugerau o problemă urgentă la vezica urinară. În această seară, după o serie de teste și evaluări, secretarul de stat a fost internat în unitatea de îngrijire critică a Centrului medical militar național Walter Reed pentru îngrijire și monitorizare atentă”, se precizează în anunțul Pentagonului.

Atribuțiile lui Lloyd Austin au fost transferate către adjuncta sa, Kathleen Hicks, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, într-un comunicat transmis ulterior.

„Secretarul adjunct al apărării și-a preluat funcțiile și îndatoririle. Președintele Statului Major Întrunit, Casa Albă și Congresul au fost notificați”, a transmis Pentagonul.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost criticat luna trecută pentru că nu a dezvăluit un diagnostic de cancer şi spitalizările sale ulterioare, din decembrie şi ianuarie, nici măcar preşedintelui Joe Biden. Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze pentru asta în timpul unui briefing de presă televizat. El urmează să depună mărturie în faţa Congresului pe 29 februarie cu privire la această situaţie. Incidentul a declanşat un scandal politic. Unii republicani proeminenţi, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcţie.

Austin este un general în retragere cu patru stele care a condus forţele din Irak şi este primul secretar al apărării de culoare din America.

Sursa foto: Department of Defense

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW