Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Șeful ONU respinge acuzațiile Israelului cum că ar fi justificat atacurile Hamas

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2023

Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a respins miercuri, 25 octombrie, acuzațiile făcute de Israel conform cărora, într-o declarație adresată Consiliului de Securitate, ar fi justificat atacurile grupului militant palestinian Hamas împotriva Israelului.

„Sunt șocat de reprezentările eronate făcute de unii cu privire la declarația mea… că aș justifica actele de terorism ale Hamas. Acest lucru este fals. A fost exact invers”, le-a spus Guterres reporterilor, potrivit Reuters.

Șeful ONU le-a spus celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite că trebuie să fie clar că războiul are reguli, începând cu principiul fundamental de a respecta și a proteja civili.

„Este important să recunoaștem și faptul că atacurile realizate de Hamas nu s-au întâmplat din senin. Poporul palestinian a fost supus unei ocupații sufocante timp de 56 de ani. Dar nemulțumirile poporului palestinian nu pot justifica atacurile teribile ale Hamas. Și aceste atacuri teribile nu pot justifica pedeapsa colectivă a poporului palestinian”, a spus Guterres.

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a descris discursul lui Guterres drept „șocant” și i-a cerut Secretarului General al Națiunilor Unite să demisioneze imediat.

Guterres a subliniat miercuri că în declarația sa către Consiliul de Securitate el a „condamnat în mod categoric” atacurile Hamas din 7 octombrie, care au ucis 1.400 de persoane.

„Cred că este necesar să stabilim adevărul – în special din respect pentru victime și familiile lor”, a adăugat șeful ONU.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW