return array( 'headers' => $this->get_headers(), 'body' => $this->get_data(), 'response' => array( 'code' => $this->get_status(), 'message' => get_status_header_desc( $this->get_status() ), ), 'cookies' => $this->get_cookies(), 'filename' => $this->filename, ); } } Şeful ONU pentru drepturile omului afirmă că atât Israelul, cât şi Hamas, au comis crime de război - Main News
Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Şeful ONU pentru drepturile omului afirmă că atât Israelul, cât şi Hamas, au comis crime de război

By news.ro , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 9 noiembrie 2023

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a declarat miercuri că au fost comise crime de război atât de către Israel, cât şi de către Hamas în conflictul care a izbucnit în urmă cu o lună, relatează CNN.

„Atrocităţile comise de grupările armate palestiniene pe 7 octombrie au fost odioase, au fost crime de război – la fel ca şi menţinerea continuă a ostaticilor”, a declarat Volker Turk aflat la punctul de trecere Rafah din Egipt, la graniţa cu Gaza. „Pedepsirea colectivă de către Israel a civililor palestinieni este, de asemenea, o crimă de război, la fel ca şi evacuarea forţată ilegală a civililor”, a adăugat el.

„Acţiunile unei părţi nu absolvă acţiunile celeilalte părţi”, a subliniat Volker Turk.

Vorbind despre ajutorul umanitar care a fost livrat prin Rafah, Turk a spus: „Linia de salvare a fost subţiată în mod nedrept şi scandalos”. El a cerut ca mai mult ajutor umanitar să poată fi livrat în enclavă.

Israelul a bombardat fără încetare Gaza ca răspuns la un raid transfrontalier al Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie, când bărbaţi înarmaţi au ucis 1.400 de persoane şi au luat aproximativ 240 de ostatici. De atunci, bombardamentele israeliene au ucis peste 10.500 de persoane, inclusiv multe femei şi copii, susţin autorităţile din Fâşia Gaza controlată de Hamas.

„Fac apel – în regim de urgenţă – ca părţile să convină acum o încetare a focului”, a declarat Turk. „Chiar şi în contextul unei ocupaţii de 56 de ani, situaţia este cea mai periculoasă cu care ne-am confruntat pentru oamenii din Gaza, din Israel, din Cisiordania, dar şi la nivel regional”, a subliniat Turk.

El a explicat că există trei imperative în ceea ce priveşte drepturile omului: livrarea unui ajutor umanitar suficient în Gaza, eliberarea ostaticilor şi „punerea în aplicare a unui sfârşit durabil al ocupaţiei, bazat pe drepturile palestinienilor şi israelienilor la autodeterminare şi pe interesele lor legitime de securitate”.

Israelul a rezistat până acum apelurilor Naţiunilor Unite şi ale G7 pentru o pauză umanitară a ostilităţilor care să atenueze suferinţa din Gaza, spunând că nu va fi de acord cu o încetare a focului până când ostaticii nu vor fi eliberaţi. Hamas spune că nu va înceta lupta atât timp cât Gaza este sub atac.

„Loviturile IDF asupra ţintelor militare sunt supuse dispoziţiilor relevante ale dreptului internaţional, inclusiv luarea de măsuri de precauţie fezabile şi după o evaluare a faptului că daunele accidentale preconizate asupra civililor şi proprietăţilor civile nu sunt excesive în raport cu avantajul militar preconizat în urma atacului”, a comentat armata israeliană acuzaţiile de crime de război, potrivit CNN.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW