Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe” la centrala nucleară din Zaporijie

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 august 2022

Secretarul general al ONU a avertizat joi, 11 august, în legătură cu riscul unui „dezastru” la centrala nucleară de la Zaporojie, cu puțin timp înainte de o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate pe tema acestui sit nuclear pe care Moscova și Kievul se acuză reciproc că l-ar fi bombardat.

„Din nefericire, în loc de o dezescaladare, în ultimele zile au fost raportate incidente și mai îngrijorătoare, incidente care, dacă vor continua, ar putea duce la o catastrofă”, a declarat Antonio Guterres, declarându-se „profund îngrijorat de situația din interiorul și din jurul centralei”.

„Trebuie să fie clar că orice deteriorare a centralei de la Zaporojie sau a oricărui alt sit nuclear din Ucraina, sau de oriunde altundeva, ar putea provoca consecințe catastrofale nu numai în jur, ci și pentru regiune și dincolo de ea. Acest lucru este total inacceptabil”, a insistat el.

Bombardamentele au continuat în noaptea de miercuri spre joi pe linia frontului din Ucraina, inclusiv în apropiere de centrala electrică situată în sud-estul Ucrainei și ocupată de trupele rusești. Moscova și Kievul se acuză reciproc că ar fi bombardat centrala săptămâna trecută, fără ca aceste afirmații să poată fi verificate din surse independente.

Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


  • I was in reality itching to fix it some wager some well-to-do on some sports matches that are episode auspicious now. I wanted to say you guys be familiar with that I did find what I weigh to be the trounce orientation in the USA.
    If you fall short of to confound in on the action, authenticate it out-moded: mlb betting

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/seful-onu-avertizeaza-asupra-riscului-unei-catastrofe-la-centrala-nucleara-din-zaporijie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *