Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Șeful OMS: Se înregistrează o scădere a numărului cazurilor noi de infecție cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că potrivit ultimelor date, numărul persoanelor infectate cu coronavirus COVID-19 a început să scadă în China.

Potrivit The Guardian, Ghebreyesus a menționat că deși pare că numărul de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 a început să scadă, „această tendință trebuie interpretată foarte prudent, deoarece tendințele se pot schimba”.

„Această tendinţă trebuie interpretată foarte prudent. Tendinţele se pot schimba”, a declarat şeful OMS întro conferinţă susţinută la Geneva.

Potrivit medicilor din China, peste 80% dintre pacienții infectați cu CODIV-19 au simptome ușoare și se pot vindeca, în timp ce 14% suferă de complicații severe, 5% sunt în stare critică și 2% mor din cauza virusului.

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca şi alte coronavirusuri, inclusiv SARS şi MERS”, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o declaraţie de presă, citat de Mediafax.ro.

Șeful OMS a mai explicat că noul virus nu afectează copiii, la fel cum afectează adulții, iar riscul de deces crește odată cu vârsta celor infectați.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW