Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Șeful MAI, mesaj pentru Valer Dorneanu: Acuzele conform cărora nu aș fi respectat deciziile CCR și că am fi dat amenzi mari sunt neadevărate / Vela a venit în Parlament cu un braț de documente

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 26 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, marți, în timpul intervenției din plenul Senatului, că acuzațiile care i s-au adus pentru că nu ar fi respectat deciziile CCR referitoare la amenzile date pe perioada stării de urgență, sunt neadevărate. Șeful MAI a afirmat că a respectat avizul consiliului legislativ, întrucât acesta a fost semnat de președintele CCR, Valer Dorneanu.

„Acuzele conform cărora nu aș fi respectat deciziile CCR și că am fi dat amenzi mari sunt neadevărate. Trebuie să privim la legislația pe care o avem de aplicat. Dacă tot am fost invitat în Parlament și văd că unii sunteți mai puțini atenți, vă rog să-mi permiteți să vă prezint câteva documente. 

Puteam oare să nu respect avizul consiliului legislativ cu privire la articolul 28 din OUG nr.1 din 99 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aviz semnat de către președintele Valer Dorneanu, articol declarat acum neconstituțional de același domn în calitate de președinte al CCR. 

Puteam oare să nu respect acest articol aprobat prin Legea 453 la 1 noiembrie 2004, semnată de președintele Camerei Deputaților, Valer Dorneanu, actualul președinte al CCR. 

Vi le las cadou la grup. Sau puteam să nu respect același articol(…)semnată de către președintele dumneavoastră, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu. V-o las și pe asta la grup. Mă întreb cine și când a greșit. 

Referitor la amenzile aplicate, că au fost foarte mari, vă supun atenției faptul că puteam să aplicăm sancțiunile prevăzute în actele normative ale dumneavoastră, unde limitele amenzilor sunt mult mai mari decât cele aplicate în starea de urgență, de 5 ori mai mari”, a declarat Marcel Vela.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW