Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Șeful Jandarmeriei, schimbat din funcție înainte de mitingul din 10 august. Constantin Florea, noul inspector general. Fifor: Aştept o analiză

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 5 august 2019 Etichete: , ,

Şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuţ Sindile, a fost schimbat din funcție, urmând să fie înlocuit cu inspectorul şef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea.

„Astăzi am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creşterea nivelului de siguranţă al cetăţeanului, dar şi de încredere în Ministerul Afacerilor Interne şi în instituţiile din subordine. În acest sens, am dispus încetarea împuternicirii în funcţie a şefului Jandarmeriei Române, domnul Cătălin Ionuţ Sindile, şi l-am împuternicit în această funcţie pe generalul de brigadă Constantin Florea.

Domnul general a ocupat până acum funcţie de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, are o experienţă în Jandarmerie de aproape 30 de ani şi este unul dintre puţinii generali ai Jandarmeriei Române. Principala mea aşteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmi, Jandarmeriei Române, urmând ca acesta să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea activităţii acestei instituţii”, a declarat Mihai Fifor.

Cine este Cătălin Sindile

Cătălin Ionuţ Sindile a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violenţele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoş.

La acel moment, făcea rocada cu Sebastian Cucoşp, acesta fiind în prezent inspector general adjunct.

Pe 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuţ Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, alături de Sebastian Cucoş, fostul şef al Jandarmeriei, dar şi alături de cel care este şi actualmente şeful Jandarmeriei Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, precum şi alături de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW