Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Șeful Interpol: În cazul în care va fi dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului, răufăcătorii vor încerca să vândă medicamente contrafăcute, profitând de volumul mare de cerere

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 mai 2020 Etichete: , , ,

Directorul Interpol, Jurgen Stock, a declarat, luni, că în cazul în care va fi dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului, infractorii vor încerca să exploateze volumul mare de cerere aglomerând piețele cu medicamente contrafăcute.

Stock a avertizat asupra unei creșteri drastice a comerțului ilegal cu produse medicale contrafăcute, odată ce va fi dezvoltat un tratament pentru a combate Covid-19.

Într-un interviu acordat agenției germane DPA, șeful Interpol susține că deja au apărut pe piețe echipamente de protecție necertificate, inclusiv măști faciale, sau produse contrafăcute de dezinfectare a mâinilor.

”Va veni un nou mare val, un val global, imediat ce se va profila un vaccin. Oamenii vor căuta surse de venit noi, cu caracter ilegal”, a anticipat Stock, precizând că răufăcătorii care operează pe plan global s-au adaptat rapid la pandemie, în sensul că „exploatează noile temeri şi preocupări ale oamenilor şi trebuie să-şi reprofileze activităţile criminale”.

Jurgen Stock a avertizat și în privința eliminării deșeurilor spitalicești:

”Constatăm o creștere a tentativelor unor grupuri de crimă organizată din Asia de a pătrunde pe această piață”, a mai spus Sotck, anticipând că acest lucru se va întâmpla în scurt timp și în alte țări, conform Agerpres.

Șeful Interpol susține că infractorii vor încerca să profite de pandemie și să păcălească vârstnicii, dându-se drept rude care au nevoie de bani și, în acest sens, vor crește nivelurile de criminalitate informatică, fiindcă foarte mulți oameni lucrează de acasă.

„În general, pandemia ar putea da un impuls pe termen lung criminalităţii pe plan global, în condiţiile în care unii dintre cei rămaşi fără mijloace de trai ar putea recurge la infracţiuni”, a subliniat Stock.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW