Sunday, February 23, 2020
Jurnalism corect


Șeful interimar al DNA, despre dosarul Tel Drum: Am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 12 noiembrie 2019 Etichete: ,

Șeful interimar al Direcției Naționale Anticorupție, Călin Nistor, a declarat că „rechinii” cei mai nu mai ajung la DNA, fiindcă instituțiile cu atribuții de control nu mai trimit sesizări către procurori. Potrivit acestuia, doar 25 de sesizări au fost depuse la DNA în 2019, iar mai bine de jumătate nu sunt fezabile.

”Este esențial ca eu, vorbesc ca procuror anticorupție, să pot să deschid un dosar am nevoie de o sesizare. Vă pot spune că m-am uitat pe statistică și în primele 9 luni ale anului 2019 și numărul sesizărilor primite de la organele de control, Curte de Conturi, Corp de Control, ANAF este la doar 25. Avem 25 de sesizări primite în 9 luni de zile, față de mult, mult mai multe în anii trecuți. Ori, eu, procuror, ca să constitui un dosar, trebuie să fiu sesizat. Mai contează și calitatea, că 60-70% dintre aceste sesizări nu sunt viabile. Nu a confirmat niciun șef de instituție că are o directivă să nu mai trimită sesizări la DNA. De altfel, orice instituție, cu atât mai mult acele de control, sunt obligate să trimită sesizări, dacă au găsit nereguli.”, a spus Nistor Călin, la Adevărul Live.

De asemenea. Nistor a vorbit și despre dosarul Tel Drum și a spus că procurorul de caz a depășit mai multe termene pentru finalizarea anchetei și că speră că până la finalul anului dosarul să fie finalizat.

Citeste si:  Avalanșă de dosare pe numele lui Mazăre. Actualul primar al Constanței este și el anchetat

”Dosarul Tel Drum este în faza de urmărire penală, am avut discuții cu șeful de sectie si procurorul de caz și sper ca, într-un termen rezonabil, să se dea o soluție. Eu am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata. De ce au fost depășite? Procurorul de caz are tempoul lui, are și alte cauze”, a declarat Nistor.

Sursa: Mediafax

Știre în curs de actualizare

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW