Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Șeful Gărzii Naționale de Mediu, în control pe litoral: Am găsit foarte multe gunoaie, deșeuri, materiale de construcții. Vom pune presiune pe autoritățile publice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 mai 2021

Octavian Berceanu, aflat în control pe litoral, a precizat că a găsit, în zona Năvodari, multe gunoaie, materiale de construcții aruncate sau dezvoltări imobiliare în expansiune cu munți de deșeuri lângă ele. Șeful Gărzii Naționale de Mediu susține că instituția pe care o conduce va încerca să pună presiune pe autoritățile locale să curețe litoralul românesc. 

În calitate de comisar general e prima mea ieşire pe judeţul Constanţa, vreau să văd cum s-au aşternut lucrurile aici. La televizor am văzut 20 de ani cum autorităţile au venit pe malul mării, au dat indicaţii, au plecat şi lucrurile au rămas la fel. Cu timpul rămas la dispoziţie vom lua staţiunile la rând să vedem ce este de făcut şi în lunile care vin vom fi permanent pe litoral să sancţionăm orice fapte cu caracter contravenţional sau infracţional care ţin de mediu”, a declarat Octavian Berceanu, sâmbătă, citat de News.ro.

Octavian Berceanu a făcut sâmbătă verificări în zona Năvodari, din județul Constanța și a arătat ce a găsit în urma controlului:

Cu tristeţe spun că am găsit foarte multe gunoaie, deşeuri, conglomerate de materiale de construcţii puse peste deşeuri, părăsite pe terenuri, dezvoltări imobiliare în expansiune cu munţi de deşeuri lângă, multă mizerie şi asta este ceea ce vedem la prima vedere când vom analiza în profunzime cred că vom găsi şi alte lucruri şi cu ajutorul colegilor din Constanţa de la Garda de Mediu şi al celorlalte instituţii, eventual cu ajutorul colegilor din zona de sud a ţării vom face controale pe litoral cât mai multe, săptămânale şi încercăm să punem presiune pe autoritatea publică locală, pe instituţiile care ar trebui să cureţe litoralul românesc”, a precizat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Sursă foto: Facebook / Octavian Berceanu

Comentarii