Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA: Intenţionăm să rotim mai multe forţe în regiunea Mării Negre, în particular în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2020 Etichete: , , , ,

Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville, a reiterat angajamentul țării sale de creștere a prezenței militare în regiunea Mării Negre, în particular în România. Generalul american s-a întâlnit, vineri, la sediul MApN, cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

„Săptămâna aceasta noi am anunţat stabilirea Comandamentului Corpului 5 al Forţelor Terestre americane în Polonia ca parte a realinierii forţelor noastre din Europa. De asemenea, în linie cu recenta declaraţie a secretarului Espen intenţionăm să rotim mai multe forţe în regiunea Mării Negre, în particular în România. Aceasta demonstrează angajamentul nostru continuu pentru o Europă puternică. Aşa cum secretarul Espen a specificat, regiunea Mării Negre este critică pentru securitatea şi apărarea Europei. România este un aliat cheie al Statelor Unite şi NATO. Suntem mândri să avem un aliat aşa puternic care a luptat alături de noi în Irak şi continuă să o facă în Afganistan”, a declarat generalul James C. McConville,  citat de AGERPRES.

Generalul american a arătat că discuţiile cu oficialii români au vizat numărul de soldaţi americani ce urmează să fie dislocaţi suplimentar în România şi locurile în care aceştia se vor afla.

„Am discutat foarte detaliat cu partenerii noştri şi urmează să detaliem acest număr şi acele locuri”, a spus oficialul american.

De asemenea, James C. McConville a subliniat importanţa creşterii cooperării militare cu România.

„Soldaţii americani se antrenează în mod regulat cu aliaţii români prin creşterea capacităţii de luptă. (…) Instruirea noastră comună contribuie la creşterea nivelului de securitate regională prin ridicarea nivelului de interoperabilitate şi a capabilităţilor comune. Împreună suntem pregătiţi să răspundem atunci când o să fie nevoie, aici, într-o zonă importantă cum este Marea Neagră, în Europa sau oriunde în lume. Cooperarea strânsă cu aliaţi, cum este România, este esenţială pentru interesele noastre de securitate comună. Scopul nostru comun împărtăşit va contribui la menţinerea puternică a relaţiei militare dintre România şi Statele Unite”, a arătat generalul american.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW