Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Șeful DNA, de Ziua Mondială a Libertății Presei: Este esențial ca justiția nu doar să fie făcută, dar și să fie văzută

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 mai 2024

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Voineag, afirmă, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei, că investigaţiile jurnalistice au ”un rol critic” în identificarea şi expunerea faptelor de corupţie. ”În acelaşi timp, presa liberă reprezintă un factor de responsabilizare inclusiv pentru actul de justiţie, asigurând administrarea justiţiei într-un mod echitabil şi transparent”, susţine Voineag, care numeşte presa ”un aliat important al DNA în lupta împotriva corupţiei”.

„Presa liberă reprezintă un pilon important al democraţiei, având un rol esenţial în educarea şi informarea cetăţenilor. Libertatea presei nu este doar un drept fundamental, ci şi un instrument determinant în asigurarea transparenţei şi integrităţii în administraţia publică. Investigaţiile jurnalistice au un rol critic în identificarea şi expunerea faptelor de corupţie, contribuind semnificativ la eficienţa şi credibilitatea anchetelor penale. În acelaşi timp, presa liberă reprezintă un factor de responsabilizare inclusiv pentru actul de justiţie, asigurând administrarea justiţiei într-un mod echitabil şi transparent. Nu în ultimul rând, este esenţial ca justiţia nu doar să fie făcută, dar şi să fie văzută ca atare de către cetăţeni, iar în acest proces, jurnaliştii au un rol de neînlocuit”, a transmis procurorul-şef al DNA, Marius I. Voineag, cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei.

El a adăugat că presa este un ”aliat” al DNA.

”Cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, doresc să le transmit jurnaliştilor un mesaj de susţinere şi deschidere din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi să le mulţumesc pentru sprijinul pe care îl arată pentru activitatea instituţiei. Presa a reprezentat şi reprezintă în continuare un aliat important al DNA în lupta împotriva corupţiei”, a conchis Voineag.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW