Wednesday, January 20, 2021
Jurnalism corect


Șeful DIICOT a anunțat când se va finaliza ancheta în cazul Caracal

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: ,

Procurorul interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ancheta în dosarul Caracal se va finaliza la sfârșitul anului 2019.

Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință, finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, a declarat Giorgiana Hosu.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Citește și: DIICOT: Gheorghe Dincă a avut un COMPLICE. Bărbatul a fost reținut pentru ca ar fi violat-o pe Luiza

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW