Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Șeful Consiliului de Administrație al Lukoil a murit. Maganov s-ar fi aruncat de la etajul 6 al unui spital din Moscova

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Șeful Consiliului de Administrație al companiei Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi, 1 septembrie, după ce ar fi căzut de la etajul 6 al spitalului unde era internat cu probleme cardiace, notează publicația rusă RBC și Interfax.

Autoritățile ruse susțin că incidentul a avut loc în jurul orei 7:30 și că decesul lui Ravil Maganov a survenit în urma impactului.

Anchetatorii ruși au lansat ipoteza conform căreia președintele Consiliului de Administrație al Lukoil s-ar fi sinucis.

Ravil Maganov, în vârstă de 68 de ani, era internat cu probleme cardiace la un spital al Administrației Prezidențiale de la Moscova, iar soția sa se afla într-o cameră alăturată. Acesta nu ar fi lăsat nicio scrisoare de rămas-bun.

Maganov este cel care a inventat numele „Lukoil”, potrivit presei ruse, și a ocupat funcții importante în companie, precum cea de vicepreședinte pentru producția de petrol sau vicepreședinte executiv pentru explorare și producție.

A fost ales președinte al Consiliului de Administrație în anul 2020, după moartea lui Valery Greifer, ce a deținut postul încă din anul 2000.

Maganov a fost decorat în noiembrie 2019 de președintele Vladimir Putin cu Ordinul Alexandru Nevsky.

În luna martie, Lukoil a emis un punct de vedere prin care cerea încetarea invaziei ruse în Ucraina.

Moartea lui Ravil Maganov se adaugă altor cel puțin 5 decese bizare înregistrate de la începutul invaziei ruse în rândul unor oameni de afaceri importanți în Federația Rusă, după cum arăta CNN în luna iunie.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW