Friday, May 14, 2021
Jurnalism corect


Şeful campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2020

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare anti-COVID, susţine că vaccinarea va fi gratuită şi voluntară, menţionând că se va face în trei etape. În prima fază se vor vaccina angajaţii din sistemul sanitar, în a doua categoriile vulnerabile, iar în a treia populaţia generală.

”Trebuie să precizez un aspect: vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz şi va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebui să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure şi credibile ca să decidă acest lucru. (..)

Ne aflăm la finalizarea strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, ea va fi făcută publică la începutul săptămâni viitoare. (…)

La început, capacitatea de producţie este depăşită nu poate să facă faţă aceste cereri fără precedent la nivel global, motiv pentru care s-a recomandat o prioritizare a anumitor categorii populaţionale.

Vorbim în primul rând de lucrătorii din sistemul medical şi din domeniul social, adică acei lucrători din sănătate şi respectiv din centrele de rezidenţă, din căminele pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, iar în etapa a doua vom vorbi de accesul persoanelor din categoriile vulnerabile şi anume persoane cu vârsta peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice la care se adaugă pe acelaşi nivel de importantă persoanele care deservesc activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului. Iar în cea de-a treia etapă vom vorbi de vaccinarea populaţiei generale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24, citat de news.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW