Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Șeful Autorității Electorale Permanente și-a dat demisia, la scurt timp după ce a intrat în vizorul ANI

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2023 Etichete: , ,

Constantin Mitulețu-Buică, șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), și-a înaintat demisia celor două Camere ale Parlamentului, la scurt timp după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a sesizat Parchetul General, acuzându-l că și-a angajat cumnata pe un post de consilier la AEP, potrivit unui comunicat transmis miercuri, 11 ianuarie.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, este comunicatul transmis de AEP.

Luni, ANI a anunțat că a sesizat Parchetul General după ce Mitulețu-Buică a aprobat angajarea cumnatei acestuia la AEP, încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier.

Fostul președinte al AEP a fost acuzat de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, faptă pedepsită de Codul Penal.

Imediat după ce comunicatul ANI a apărut în spațiul public, Mitulețu-Buică a precizat la Digi24 că a respectat Legea și a menționat că femeia „a dat dovadă de activitate profesională și implicare”.

Sesizarea la ANI a fost depusă de un fost director din instituție, demis în anul 2019 chiar de Mitulețu-Buică, după cum a arătat G4Media.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW