Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Șeful Armatei Române, vizită în Republica Moldova. A primit Medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme”

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a avut, între 21 și 22 septembrie, o vizită în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, și alți oficiali din Armata R. Moldova.

Șeful Armatei Române a participat și la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional anual „Scutul de foc”, potrivit unui comunicat al MApN. Pe lângă întâlnirea cu Anatolie Nosatîi, generalul Petrescu a purtat discuții și cu comandantul Armatei Naționale, generalul Eduard Ohladciuc.

În cadrul întâlnirii dintre șeful Statului Major al Apărării și ministrul moldovean al Apărării, cei doi oficiali au analizat situația regională de securitate și au evaluat cooperarea militară bilaterală și angajamentele celor două armate în cadrul organismelor internaționale.

MApN arată că ministrul Nosatîi „a apreciat contribuția țării noastre la procesul de reformare a armatei din Republica Moldova, reiterând că România rămâne, și pe această linie, un partener strategic valoros”.

Generalul Petrescu a menționat că Armata României va continua să sprijine efortul de modernizare, ridicare a capacității operaționale și a nivelului de interoperabilitate al Armatei Naționale a Republicii Moldova”, potrivit MApN.

Exercițiile desfășurate în comun de cele două Armate cresc coeziunea și solidaritatea dintre militari, a indicat generalul Daniel Petrescu.

Instruirea forțelor și dialogul permanent la nivelul statelor majore reprezintă priorități pentru echipa de comandă a Statului Major al Apărării. Avem un parteneriat strategic care are rezultate excelente. Alături de colegii din Republica Moldova apărăm aceleași valori, avem obiective comune. Planurile noastre vor fi duse la îndeplinire”, a transmis șeful Armatei Române.

Generalul Daniel Petrescu a primit, din partea ministrului moldovean al Apărării, Medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme” a Armatei Naționale, mai arată MApN.

Medalia poate fi acordată cetățenilor străini și este conferită „pentru promovarea păcii şi a democraţiei în lume, pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi prietenie cu partenerii Armatei Naționale a Republicii Moldova”, potrivit sursei citate.

La exercițiul „Scutul de Foc” au participat militari din Republica Moldova, România și Statele Unite ale Americii și a urmărit „creşterea interoperabilității între trupele participante pentru executarea operațiilor militare de stabilitate și sprijin al păcii”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW