Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Șeful Armatei Române: Numărul de militari NATO prezenţi în ţara noastră este de peste 5.000

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 iunie 2022

Numărul soldaților NATO pe teritoriul României trece de 5.000, a declarat luni, 6 iunie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, relatează Agerpres

Șeful SMAp a fost prezent la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), unde generalul de brigadă Dorin Toma a preluat comanda de la generalul-maior Cristian Dan, comandant în perioada 2020-2022.

În prezent, numărul de militari NATO prezenţi în ţara noastră este de peste 5.000. Soldaţii aliaţi au luat parte la activităţi privind consolidarea vigilenţei, poliţie aeriană şi se antrenează alături de soldaţii români”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.

În plus, șeful Armatei a explicat că HQ MND-SE are un rol mult mai important decât era anticipat în anul 2014, când a fost creat.

Atunci ne confruntam cu provocări structurale, create de Federaţia Rusă, împotriva echilibrului de securitate european. Am fost martori a provocărilor acesteia care aveau ca scop o nouă ordine mondială (…) Anul acesta, echilibrul a fost din nou pus la încercare de brutalitatea atacului Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Aliaţii au dat dovadă de unitate şi hotărâre pentru a proteja pacea din Europa de orice agresiune. NATO a luat noi măsuri pentru a creşte postura sa de apărare şi descurajare”, a precizat generalul.

Militari din 15 țări, inclusiv România, activează în cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW