Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Șeful ANPC: Sunt 32 de tipuri de măşti care nu au trecut testele europene privind calitatea

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , ,

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, susține că sunt 32 de tipuri de măști care nu au trecut testele europene privind calitatea, explicând că orice SRL a început să facă măști de protecție, dar ele nu asigură niciun fel de ajutor pentru prevenirea infecției cu coronavirus.

„Măştile ar trebui să protejeze în proporţie de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului. Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măşti de protecţie, dar ele nu asigură niciun fel de protecţie. Am găsit şi noi aceste tipuri de măşti. Sunt 32 de tipuri de măşti, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăţi. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea şi efecte secundare, cum sunt alergiile”, a declarat la Digi 24, Eduardt Cozminschi.

Șeful ANPC a explicat că în astfel de situații sancțiunile pentru un comerciant sunt de la 10.000 de lei în sus.

”Măştile neconforme au fost retrase de la comercializare temporar sau definitiv”, a precizat Cozminschi.

Și directorul ANPC, Paul Anghel, a postat pe Facebook un mesaj de avertisment în legătură cu măștile de protecție.

”ATENŢIE: Câteva modele de măşti aflate pe sistemul de alerta rapida RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măştilor este insuficientă, iar măştile nu se adaptează corespunzător la faţă. În consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măşti, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie”, a scris Anghel pe Facebook.

Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW