Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Șefii marilor parchete, propuși astăzi de ministrul Justiției. Procurorii cu cele mai mari șanse pentru conducerea PÎCCJ, DNA și DIICOT

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunță, marți, care sunt procurorii pe care îi propune să conducă în următorii 3 ani marile parchete ale României, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). 

Propunerile ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, vor merge la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a primi un aviz consultativ, urmând ca președintele României, Klaus Iohannis să dea verdictul final.

Săptămâna trecută, candidații și-au susținut interviurile în fața comisiei Ministerului Justiției, condusă de Cătălin Predoiu, marți și miercuri fiind audiați candidații pentru conducerea PÎCCJ, joi cei pentru șefia DNA și vineri cei care candidau pentru funcția de procuror-șef al DIICOT.

Cele mai mari șanse pentru funcția de procuror general al României le-ar avea Răzvan Horaţiu Radu, în prezent adjunct al procurorului general al României. De menționat faptul că actualul șef al Parchetului General, Bogdan Licu, va fi, cel mai probabil, noul procuror prim-adjunct al PÎCCJ, devenind astfel numărul doi în instituție.

Pentru funcția de procuror general al României au mai candidat Daniel Horodniceanu, Răzvan Horaţiu Radu, Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Sorin Săndel Vasilache.

Se pare că la DNA cursa este una strânsă întrucât candidații Călin Nistor, Mariana Alexandru și Crin-Nicu Bologa sunt procurori cu experiență. Crin Bologa, adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, și Călin Nistor, actualul șef interimar al DNA, ar fi favoriți pentru postul de procuror șef al DNA.

Cele mai mari șanse să devină procuror-șef DIICOT le-ar avea Ioana Bogdana Albani,  procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT. Alte nume care ar mai putea avea o sanșă să ajungă la conducerea parchetului antimafie ar fi Viorel Badea și Daniel Horodniceanu, fost șef al instituției. Pentru conducerea DIICOT au mai candidat procurorii Teodor Niţă și Georgiana Hosu.

sursa foto: ICCJ

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW