Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Șefii de tren îi pot amenda pe călătorii care nu poartă mască/ Anunțul ministrului Transporturilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susține că șefii de tren îi pot amenda pe călătorii care nu poartă mască de protecție și îi încurajează pe cei care respectă regulile să sune la 112 și să îi reclame pe cei care nu o fac.

„Este obligația șefului de tren, a poliției TF, a instituțiilor chemate să aplice sancțiuni în momentul în care, într-un compartiment, unul sau doi călători nu poartă mască, restul poartă. Este inadmisibil. Am văzut situații și situații, și la metrou, aproape 300.000 de călători într-o singură zi. Aici putem vorbi de riscuri majore dacă nu respectăm regulile. Din fericire, la metrou nu am întâlnit situații critice în care să constatăm că cetățenii nu poartă mască.

Avem asigurat și aici la accesul în cele 53 de stații o firmă de pază, poliția metrou, avem sprijin din partea Jandarmeriei și încercăm să impunem toate măsurile de siguranță sanitară”, a declarat ministrul, la Digi24.

Întrebat ce ar trebui să facă oamenii atunci când văd că un călător nu poartă mască, Bode a spus:

„Să sesizeze urgent șeful de tren, polițistul care însoțește trenul, să sune la 112. Toate mijloacele prin care poate să anunțe o instituție a statului să le folosească, să transmită un mesaj”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW