Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Șefa Parchetului European, care a înregistrat 300 de dosare, spune că instituția nu are suficiente resurse | Kovesi, despre lipsa fondurilor pentru angajări: Ce ar trebui să fac, să cumpăr flori pentru birou?

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 20 iunie 2021 Etichete: ,

Laura Codruța Kovesi susține că Parchetul European a înregistrat, până acum, peste 300 de dosare și că primul rechizitoriu ar putea fi gata până la finalul anului. Totuși, spune fosta șefă DNA, instituția pe care o conduce nu a primit fonduri suplimentare pentru angajări.

Deja am înregistrat peste 300 de cazuri. Unele sunt la început. Altele sunt mai avansate. Deci e foarte greu de estimat, după două săptămâni de activitate, dar sper ca până la finalul anului să avem primul rechizitoriu”, a declarat șefa EPPO în interviul acordat Wall Street Journal.

Kovesi: Nu avem suficiente resurse

Laura Codruța Kovesi susține că e nevoie ca pentru buna funcționare a instituției să fie angajate cel puțin 50 de persoane.

Noi nu avem, încă, suficiente resurse. Avem nevoie de personal suplimentar, încă cel puțin încă 50 de oameni aici în Luxemburg, pentru a avea mai mulți analiști de caz și investigatori financiari care să se ocupe de cauzele pe care le vom primi. Sper ca anul viitor să primim mai multe resurse”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Kovesi susține că instituția pe care o conduce a primit fonduri suplimentare, însă nu pentru angajări.

Am primit mai mulți bani, însă nu să angajăm mai mulți oameni. Așa că ce ar trebui să fac, să cumpăr flori pentru birou? Nu, trebuie să folosim banii în mod înțelept pentru a angaja mai mulți oameni pentru că avem nevoie de mai mulți oameni. Acum sunt în situația de a da niște bani înapoi Comisiei Europene pentru că nu avem aprobarea de a angaja mai mulți oameni”, a mai declarat ea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW