Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Șefa OMS pentru România: Sunt în evaluare 40 de vaccinuri / Putem reduce perioada medie de patru ani pentru introducerea unui vaccin

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 martie 2020 Etichete: ,

Dr Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România, a declarat într-un interviu pentru Mediafax că în acest moment sunt în evaluare 40 de vaccinuri la nivelul organizației. Durata medie de implementare este de patru ani pentru un asemenea vaccin, însă, după experiența cu Ebola, Miljana Grbic este optimistă că termenul ar putea fi mai redus.

Potrivit șefei Biroului OMS pentru România, aplicarea măsurilor de izolare și carantină este necesară pentru a preveni răspândirea virusului în comunități.

Este important să aplicăm măsuri de izolare, nu doar să atenuăm riscurile, ci și să oprim răspândirea, ceea ce înseamnă că toate acestea măsuri ar trebui aplicate pentru a preveni răspândirea în comunități.

Miljana Grbic a declarat că în acest moment sunt în evaluare 40 de vaccinuri pentru prevenirea infecției cu coronavirus și peste 200 de diverse terapii.

În acest moment sunt 40 de vaccinuri evaluate de OMS și sunt multe terapii, peste 200. (…) Nu putem spune când va fi gata vaccinul, dar din experiența pe care o avem după Ebola, putem lucra mai rapid, facem tot ce putem pentru a avea unul disponibil înainte de această perioadă, care este în medie de patru ani.

Șefa Biroului OMS pentru România a susținut că principalul mijloc de transmitere a bolii este prin picături sau contact direct cu suprafețele infestate, iar cea mai bună măsură de prevenție rămâne spălatul pe mâini.

„Virusul se poate răspândi prin picături, prin contact direct cu obiectele contaminate (…) Spălarea mâinilor este o metodă bună de a te proteja de acest virus.

Potrivit estimărilor OMS, cea mai mare parte dintre persoanele infectate cu coronavirus își vor reveni în totalitate.

„Cei mai mulți oameni și-au revenit foarte bine, 80% dintre oameni își vor reveni în totalitate, aproximativ 15% vor avea forme mai severe, iar circa 5% vor fi în stare critică”, a declarat Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România.

Declarația Miljanei Grbic, vine în contextul în care OMS a decretat miercuri, 11 martie, pandemie la nivel global cu COVID-19.

Sursa foto: OMS România

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW