Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Șefa interimară a DIICOT: România este o țară a criminalității organizate | Oana Pâțu a preluat conducerea parchetului antimafia după demisia Giorgianei Hosu

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , ,

Procurorul Oana Daniela Pâțu, care asigură conducerea DIICOT după demisia Giorgianei Hosu, a afirmat, la interviul susținut la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în primăvară, atunci când viza funcția de adjunct DIICOT, că România este o țară a criminalității organizate. Ea a vorbit despre importanța combaterii acestui fenomen.

„Criminalitatea organizată la noi reprezintă o prioritate. România este o țară a criminalității organizate”, a spus Oana Daniela Pâțu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Oana Daniela Pâţu, candidat pentru funcția de adjunct DIICOT: România este o țară a criminalității organizate

Pâțu este adjunct DIICOT de la începutul anului și, potrivit anunțului făcut de Ministerul Justiției, asigură conducerea parchetului până va fi numit un nou șef.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale. Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează” a transmis MJ.

Hosu, demisie după condamnarea soțului

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de șef al DIICOT, după ce soțul său a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Carpatica. Decizia de condamnare nu este definitivă.

Decizia fostei șefe DIICOT a fost comunicată de Ministerul Justiției.

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile”, conform comunicatului emis de MJ.

CITEȘTE ȘI: Cine este Giorgiana Hosu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW