Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Șefa DSP Timiș: Trebuie să recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect, că suntem depăşiţi de situaţie!

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: ,

Șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș, Mariana Rădulescu, numită în funcție în urmă cu două săptămâni, a transmis o scrisoare deschisa Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș prin intermediul căreia a transmis că „indiferent cu câte scenarii am lucra, trebuie să recunoaștem, dacă mai avem un dram de demnitate și respect față de cei cărora trebuie să le asigurăm liniștea și supraviețuirea, că suntem depășiți de situație!”

”Încă de la început, doresc sa mentionez că scopul acestei scrisori deschise este unul singur: un apel la responsabilitate instituţională, la celeritatea factorilor de decizie şi, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate şi toleranţă din partea tuturor cetăţenilor acestui judeţ!”, a scris Mariana Rădulescu, şefa DSP Timiş, la începutul scrisorii către Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi mass-media.

Șefa DSP Timiș: Fiecare minut de întârziere se numără în vieți omenești

Aceasta a explicat că nimeni nu poate spune când vom reveni la situația dinaintea izbucnirii crizei cauzate de coronavirus și că e nevoie de comunicare rapidă și asumarea răspunderii. Rădulescu explică faptul că fiecare minut de întârziere se numără în vieți omenești.

”Astăzi, situaţia pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unica! Viaţa noastră s-a schimbat de la o zi la alta şi, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astazi, nimeni nu ştie sa spună când vom reveni la normal şi de când ne vom putea bucura unii de ceilalţi, aşa cum o făceam înainte. Aşadar, este vremea in care toleranta, solidaritatea, empatia, umanitatea şi responsabilitate publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt vieţile cetăţenilor acestui judeţ, ar trebui sa primeze şi sa fie dezideratul nr 1 al tuturor instituţiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19. Nu doar la nivel declarativ, ca sa dam bine la camera tv sau la poza de grup, ci şi faptic! Şi acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida şi doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităţilor sau prin supraîncărcarea unor instituţii publice care, şi aşa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieţi omeneşti, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât şi pentru colegii mei!”, mai scris Rădulescu în scrisoarea sa.

Șefa DSP Timiș: Suntem depășiți de situație din cauza orgoliilor mărunte

Șefa DSP Timiș a mai transmis că indiferent câte comisii sau comitet de criză s-ar înființat, indiferent cu cțte scenarii am lucra „trebuie sa recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, ca suntem depăşiţi de situaţie!”.

„Şi NU suntem depăşiţi datorita faptului ca NU avem profesionişti in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului ca pasăm responsabilităţi de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice şi fireşti, care ar putea salva vieti omeneşti! Mai grav este faptul ca ne este teama sa vorbim şi sa spunem ce gândim, pentru ca totul se desfăşoară intr-o nota politica şi beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui sa şi-l asume şi sa-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun şi sănătatea publica a comunităţii, pe care o reprezentam şi din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fata oricărui calcul electoral mizerabil, cinic şi lipsit de sens, cu atât mai mult in aceste momente complicate”, mai scris Rădulescu.

Mariana Rădulescu susține că angajații muncesc, de cinci săptămâni, minim 14 ore pe zi, șapte din zile din șapte și nu s-au plâns niciodată. Cu toate acestea, șefa DSP Timiș dă asigurări că va face tot ce este posibil pentru a combate virusul Covid-19.

”Oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată şi nici nu am pasat responsabilităţi. Din contra, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, in timpi reali, aşa cum am ştiut mai bine, in folosul comunităţii şi al beneficiarilor nostri. Va rog pe toti sa înţelegeţi că şi noi, cei de la DSP Timiş, suntem oameni. Nu suntem roboti! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public şi nici nu vom accepta sa fim vinovaţii de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor! DSP Timiş este o instituţie importantă a statului român, cu atât mai mult în acesta perioadă”, a mai scris Rădulescu.

Inquam photos/ Virgil Simionescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW