Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Șefa DSP Gorj, demisă de ministrul Sănătății: Este acuzată că a dat raportări inexacte privind situația din județ

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost demisă de ministrul Sănătății Victor Costache. 

Ministrul Sănătății a anunțat, vineri, în cadrul unei videoconferințe, că a decis să o demită pe șefa DSP Gorj pentru că nu a respectat procedurile pentru prevenirea unei eventuale epidemii de coronavirus.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Șefa DSP Gorj mai este acuzată ca a transmis informații false privind situația din județ, acolo unde a fost raportat primul caz de Covid 19 din România.

„De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19„, conform Ministerului Sănătății.

Victor Costache a participat, vineri, la o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu pentru gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

Ministerul Sănătății a verificat respectarea procedurilor privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.

Autoritățile au anunțat, miercuri seară, că a fost depistat primul caz de infectare cu coronavirus din România, fiind vorba de un tânăr de 25 de ani din comuna Prigoria, județul Gorj. Bărbatul a fost adus, joi dimineață la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, starea lui actuală de sănătate fiind bună.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW