Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Șefa Comisiei Europene: România devine prima țară din UE care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni, într-o declarație pentru Televiziunea Română, că țara noastră va fi prima din UE care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale. În același timp, a lăudat ajutorul medical oferit Italiei.

Ursula von der Leyen a ținut să sublinieze necesitatea unui răspuns coordonat la nivel european pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

„E o criză fără precedent. Şi loveşte fiecare ţară din UE, dar mai cu seamă Italia şi Spania. Suferim alături de ei şi le oferim tot sprijinul posibil, deşi, aşa cum aţi mentionat, reflexul iniţial al unor guverne a fost să se închidă în problemele lor. Acum lucrurile s-au îmbunătăţit, ne coordonăm mult mai bine. Sunt fericită să aflu că România trimite în Italia o echipă de 11 doctori şi 6 asistente să ajute la tratarea pacienţilor bolnavi de covid. Cred că aceasta e solidaritatea: SOLIDARITATEA EUROPEANĂ (în limba română, n.red).”

De asemenea, președinta Comisiei Europene a explicat că Uniunea Europeană va achiziționa echipamente medicale prin care se va crea o rezervă strategică.

„Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. Este pentru prima dată când reuşim să facem aşa ceva prin mecanismul de protecţie civilă, RESC EU. Vom cumpăra cu bani europeni aceste echipamente pe care le vom trimite în ţările care au nevoie mai mult de ele. Sunt mândră şi recunoscătoare pentru că România s-a oferit să fie prima ţară europeană să cumpere şi să găzduiască în numele UE ventilatoare. Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”, a declarat Ursula von der Leyen.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW