Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Șefa Comisiei Europene, mesaj ferm de la Strasbourg: Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2023

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, miercuri, 13 septembrie, în discursul despre Starea Uniunii pe care l-a susţinut în faţa Parlamentului European, pentru includerea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, apreciind că cele două ţări au luat măsurile potrivite împotriva migraţiei şi se comportă deja ca şi cum ar face parte de facto din spaţiul european de liberă circulaţie.

„Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o. Să le permitem, în sfârșit, să intre în spațiul Schengen, fără alte întârzieri!”, a cerut preşedinta Comisiei Europene.

Aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă, la finalul anului trecut, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE, desfăşurat la Bruxelles, cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Ţărilor de Jos. Viena își motivează veto-ul prin acuzația că România nu oprește migranții ilegali care ajung ulterior în Austria.

„Poziția noastră este că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia”, a declarat ministrul austriac de Interne la finalul lunii august, într-o conferință de presă comună cu omologul român, Cătălin Predoiu.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW