Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Șefa ASSMB și managerul Spitalului Colțea, plasați sub control judiciar pentru luare și dare de mită. Bogdan Furtună i-ar fi plătit Oanei Sivache chiria și utilitățile pentru a fi numit în funcție

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 27 martie 2024 Etichete:

Șefa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, a fost plasată miercuri, 27 martie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sub control judiciar, fiind acuzată de luare de mită într-un dosar privind numirea ca manager interimar a lui Ioan Bogdan Furtună la Spitalul Colțea. Procurorii anticorupție o acuză că ar fi primit mită plata chiriei locuinței în care stătea în București. Managerul interimar al Spitalul Clinic Colțea a fost și el plasat sub control judiciar, fiind acuzat de dare de mită. 

În perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit acuzațiilor procurorilor, Bogdan Furtună i-ar fi plătit Oanei Sivache chiria și utilitățile pentru a fi numit în funcție.

„În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022”, mai spun procurorii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW