Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Șef de la Finanțele Sectorului 6, prins în flagrant de DNA în timp ce primea mită / Bărbatul a fost reținut

By Ana Teșcan , in Justitie Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2023

Șeful Serviciului de managementul documentelor și comunicare instituțională în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sector 6 Bucureşti, Marius Adam, a fost reținut vineri, 24 noiembrie, de Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce a fost prins în flagrant când primea 4.500 de euro mită, în schimbul unor informații secrete. 

Conform cercetărilor, acesta ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză), în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei și 4.500 de euro pentru a pune la dispoziția acesteia mai multe documente emise de DNA prin care se solicitau informații de la D.G.I.T.L. Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile. În același context, inculpatul urma să-i furnizeze martorului și documente ce vizau 37 de imobile cu situație juridică incertă ori contribuabili care și-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante și a-i facilita acestuia din urmă obținerea dreptului de proprietate asupra lor.

Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, inculpatul Adam George Marius, în aceeași calitate, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcția Națională Anticorupție într-un alt dosar penal, ar fi adus la cunoștința martorului despre existența cercetărilor penale în curs, desfășurate cu privire la angajații unui birou notarial și la apropiații acestora și ar fi remis acestuia documentele respective.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW