Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Guvernul a adoptat majorările la pensii și alocații / Când vor intra în vigoare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2021

UPDATE Majorările cuprinse în pachetul social și formularul de localizare a pasagerilor au fost adoptate în ședința de Guvern de miercuri, 15 decembrie.

Știrea inițială

Guvernul urmează să adopte în ședința de miercuri, 15 decembrie, majorările la alocații și pensii, cuprinse în pachetul social anunțat de PSD, și să aprobe implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri (PLF). 

Pachetul social va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022 și va cuprinde mai multe măsuri ce vizează pensiile, alocațiile și indemnizația pentru persoanele cu dizabilități, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern.

Punctul de pensie va crește cu 10%, de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Totodată, indemnizația socială pentru pensionari va fi majorată cu 20%, de la 800 de lei la 1.000 de lei.

În cazul copiilor cu vârsta până la 2 ani (sau 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități), alocația urmează să fie majorată până la 600 de lei. În ceea ce privește minorii de până în 18 ani, aceștia vor primi o alocație de 243 de lei, începând cu 1 ianuarie.

Guvernul urmează să introducă și a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele din programul de guvernare, şi vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul pe 2022”, a precizat Nicolae Ciucă.

Totodată, pentru a limita efectele noii variante ale COVID-19, Omicron, Guvernul introduce Formularul de intrare în România pentru Pasageri.

Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-COv 2.  Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de STS, şi trebuie completat de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale”, a explicat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW