Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință la CE Oltenia după tragedia în care 3 mineri au pierit. Virgil Popescu: Voi face vizite inopinate

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2023

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că va face vizite inopinate în mai multe mine din țară, în urma tragediei de la cariera Jilț Sud. Ministrul de resort a avut vineri, 20 ianuarie, o ședință cu șefii Complexul Energetic Oltenia. 

Amintim că trei muncitori au murit și alți zece au fost răniți la cariera Jilț Sud marți, 17 ianuarie, după ce autoutilitara în care erau transportați s-au răsturnat. Detalii aici.

Virgil Popescu a mai spus că a fost în control la o mină din Gorj, Cariera Roșiuța, lângă mina unde a avut loc accidentul.

„Am fost la cariera de la Roşiuţa, am discutat cu liderii din sindicat, cu conducerea carierei, cu oamenii de acolo, m-am dus chiar să văd cum se lucrează în mină. I-am întrebat despre probleme, despre parcul auto. Mi-au arătat maşinile care transportă atât persoane, cât şi marfă. Acolo au cu totul alt tip, un transport mixt, dar este clar că este de persoane şi de marfă, cu separarea între partea de marfă şi cea de persoane. Au luat o decizie de a face o verificare a parcului auto, a prestatorului de serviciu cu care lucrează – exploatarea minieră Motru. Am înţeles că acest lucru s-a luat şi la nivelul CE Oltenia şi este bine”, a transmis ministrul Energiei, citat de News.ro.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă, notează sursa menționată anterior.

După decesul celor trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani, şi după rănirea altor muncitori, poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW